Услуги

Сечење на лим 

 • Металот добива одредени димензии за понатамошна обработка.
 • Сечење со хидраулични макази на лимови со дебелина од 0,3мм до 5мм и нивна должина до 2500мм.
 • CNC плазма, сечење на лим со максимална дебелина од 6мм и max. 65A. Работна површина од 1000 x 2000мм.
 

Виткање на лим

 • Аголно виткање на апкан преса со ширина до 2500мм и дебелина на лим до 3мм.
 • Заоблено виткање на лим на хидраулични ваљаци (рунд) до 2000мм ширина, со дебелина на лимот до 3мм

 

Извелкување и пробивање на лим

 • Металот добива одреден облик во зависност од типот на алатот. 
 • Хидраулични преси од 40 до 350 тони со двојно дејство и ексцентрични преси од 60 тони.

 

CNC пробивање (Punch machine)

 • Пробивање на метали со алати во разни облици според потребата на крајните корисници на материјал со дебелина до 2мм и работна површина 1000 x 2000 мм. 

 

Електростатско фарбање и пластификација

 • Процес на електростатско нанесување на прашкаста боја на металот кој се третира.
 1. Хемиска припрема
 2. Сушара
 3. Кабина за фарбање
 4. Печка за полимеризација
 • Големина на работна површина 1000 x 2000мм

 

Емајлирање

 • Процес во кој на површината на металот се нанесува стаклен материјал кој на температура од 820° ја менува својата агрегатна состојба односно се стврднува. Ова на металот му дава естетски изглед и заштита од корозија.
 • Печката за емајлирање на метал има опсег на елементи со димензии до 800 x 600 мм.

 

Заварување

 • МИГ заварување со СО2 и електрично заварување.
 
* Услугите важат исклучиво за сериско производство