Камини и шпорети за централно греење

Forte SE E

Карактеристики на производот
 • Тежина: 136 Kg
 • Надворешни димензии: 540*540*980 mm
 • Димензии на огниште: 285*340*390 mm
 • Номинална моќ на греење: 29.5 KW
 • Макс. моќ на греење: 31.5 KW
 • Топлински излез на вода: 24 KW
 • Топлински излез во простор: 5.5 KW
 • Мин. промаја на оџак: 12 Pa
 • Излез на димни гасови: 150 mm
 • Капацитет на загревање m3: 400-430
 • Капацитет на загревање m2: 148-160
 • Енергетска ефикасност: 76 (%)
 • Работен притисок: 1.8 bar
 • Максимален притисок: 3 bar
 • Количина на вода во котел: 22.5L